Contact

Ons verhaal

De Fritom Group is een groep van logistiek dienstverleners en heeft haar roots in Friesland.

In 1970 besloten Wiersma Bolsward, Veenstra Heeg en Doorenbos Bolsward de handen ineen te slaan. Ze richtten Melkweg Transport op.
De eigenaren van de drie familiebedrijven waren visionairs. Ze zagen een prachtige nieuwe mogelijkheid en sprongen samen in het diepe. Melkweg Transport ging zich bezighouden met het vervoeren van melk van veehouders naar de melkfabriek in tankauto’s. Dat was nieuw en onbekend. Tot die tijd werd de melk altijd in bussen van veehouder naar fabriek gebracht, in auto’s en op boten. De drie ondernemers hadden het goed gezien: binnen no time had de rijdende melkontvangst (rmo) het melkbussenvervoer vervangen. Melkweg Transport groeide dan ook als kool! Al snel kwam er een tweede bedrijf bij: Melkweg Zwolle Transport. Ook dit bedrijf hield zich bezig met zuiveltransporten.

In 1973 kochten de drie Friese ondernemers TGN in Vaassen: een expeditiebedrijf.
In het begin werd het vooral ingezet voor de eigen bedrijven van de drie Friese ondernemers. Al snel kreeg TGN echter ook een eigen bestaansrecht. Wiersma, Doorenbos en Veenstra vonden dat de bedrijven beter georganiseerd moesten worden. Ze brachten structuur aan. Er kwam een holding en dochterbedrijven.

Fritom was geboren.
Fritom staat officieel voor Friese Transportontwikkelingsmaatschappij. De drie Friese oprichters wilden het transport in de regio stimuleren en uitbreiden. Ze hadden de smaak te pakken en Fritom breidde zich gestaag uit.

Nu, ruim 50 jaar later is de Fritom Group een logistieke dienstverlener van formaat.
We zijn inmiddels een belangrijke landelijke speler geworden, met bedrijven in Bolsward, Heeg, Veendam, Emmen, Schiphol-Rijk, Enter, Zwolle, Deventer en Uden. De Fritom Group bestaat op dit moment uit drie divisies met in totaal zeven bedrijven. Bij de Fritombedrijven werken ruim 500 mensen en we horen tot de top 35 van logistieke dienstverleners in ons land.

De Fritom Group is een bijzonder bedrijf.
Ondanks dat het bedrijf steeds groter is geworden, is het karakter van een echt familiebedrijf altijd gebleven. Er is oprechte, persoonlijke aandacht. Continuïteit staat hoog in het vaandel, net zoals eerlijkheid, betrouwbaarheid, ondernemerschap, klantgerichtheid, nuchterheid en loyaliteit. Dit maakt dat medewerkers de Fritombedrijven ervaren als fijne bedrijven om voor te werken. We zijn een decentraal bedrijf gebleven, zonder stafafdelingen. Het ondernemerschap ligt bij de bedrijven zelf en niet bij de holding. We hebben een ‘platte’ organisatie. Als medewerker geeft je dat een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Fritom Corporate faciliteert de dochtermaatschappijen op het gebied van financiën, riskmanagement, corporate identity, IT en research & development.

We zoeken mensen die proactief meedenken over de beste logistieke oplossingen, voor nu maar vooral ook voor in de toekomst.

 

Heb je vragen over Fritom Group?

 

Neem contact op met Susan Janssen

0515570076
susan.janssen@fritom.nl